12 maaliskuuta 2012

Dukanin menetelmä : Hyökkäysvaihe

Nyt aamukiireistä toipuneena päivitän nopsaan tästä päivästä alkavan Dukanin elämäntavan neuvot.

Päivä siis kuulostaa tältä:


1. HYÖKKÄYSVAIHE

Dukanin dieetti alkaa hyökkäysvaiheella, jossa syödään ainoastaan proteiinia. Jopa kasvikset on kielletty. Ruokavalio poistaa reippaasti nestettä, joten paino tippuu viidessä päivässä kahdesta neljään kiloa. Räväkkä alkurysäys innostaa viemään dieetin loppuun.

Kesto:  1–10 päivää.
Pakollinen liikunta: 20 minuuttia kävelyä päivässä.
Sallitut ruoka-aineet: Vähärasvainen liha ja kana, kala, äyriäiset, kananmuna sekä rasvattomat ja sokerittomat maitotuotteet. Lisäksi joka päivä syödään 1,5 ruokalusikallista kauraleseitä.
tä .. Tänä aamuna on siis aamupalaksi ollut puolipurkkia rahkaa sekä 1,5 ruokalusikallista kauraleseitä. Luen kirjastossa kokeisiin ja ole sinne pakannut mukaan kotona jo tehdyn 'kanakorin' eli kananrintafilettä sekä rasvaton&sokeriton maitopullo 2dl. Jos viivyn kirjastolla kauan, kuten varmaan teenkin jaan annoksen kahtia. Itse pyrin nykyisin syömään kolmen tunnin välein, siksi annokset ovat paljon piempiä. Illemmalla hyvissä ajoin vuorostaan nautin siikaa pakkasestamme hieman :)

Kävin myös aamulla ennen muita menoja puolentunnin juoksulenkillä tyhjällä vatsalla. Tästähän nyt on ollut foorumeilla (toisto, juoksufoorumit ym) puolesta ja vastaan, että onko sillä oikeasti mitään merkitystä juokseeko sen aamulla tyhjällä vatsalla vai illalla ruokailujen jälkeen, mutta itse en tykkää aamupalan jälkeen aamusta käydä juoksemassa, en tiedä mistä tuo tulee, niin teen lenkit silkasta tottumuksesta.
Jos olisin ketoositilassa, mitä karppaajat harrastelee uskoisin silloin varsinkin tuollaiset aamut tyhjällä vatsalla olevan äärimäisen tehokkaita aineenvaihdunnan ja laihtumisen kanssa. Tämähän on oletus.

Vai mitä mieltä te olette?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti