21 maaliskuuta 2012

YSL.eu finally!

Huomasin tässä aamulla aamukahvin äärellä, että nyt YSLn tuotteita toimitetaan netistä Suomeenkin!

Pakko oli heti katsoa tarjonta ja aika monta ihanuutta sieltä löytyikin, aloitetaan ensin laukuista joista niiin tykkäisin ja joihin niiin ei ole varaa :) Aika tiukaksi nyt tuli, santsaanko Vuittonin damier kuosiseen vaaleaan ihanuuteen vai YSL mustaan nahkalaukkuun.. Toiseen pitäisi siis melkein kaksin kertainen määrä olla säästössä kerrytettynä.

Vuittonien värimaailma miellyttää silmääni, mutta jos jompaa kumpaa merkkiä voisi ostaa surutta olisi ehdottomasti YSL lempparini!



..värejä joista ise pitäisin! 

3 kommenttia:

  1. Ihan uteliaisuudesta (en paheksuen) kysyisin, että miksi ne unelmalaukut ovat niin usein noita tosi kalliita merkkilaukkuja? Etenkin teillä nuoremmilla naisilla? Tuleeko tuo merkkien ihannoiminen Sinkkuelämää -sarjasta vai lehdistä? Itselle riittää ihan hyvälaatuiset, mutta edulliset laukut ja kengät. Ulkonäkö on silti mullakin se tärkein kriteeri, mutta en ikinä suostuisi maksamaan laukusta satoja vaikka rahaa olisikin.

    VastaaPoista
  2. Hei! Itse on jotenkin tällaisen kalliimpien laukkujen hypetyksen saanut siitä, että koska enemin minulla on ollut valehtelemattu viisikymmentäkin laukkua clutcheineen päivineen, että jos santsaisi pariin hyvännäköiseen ja laadukkaaseen - ennen kaikkea mahdollisemman ajattomaan kattaisi se laukkuvaraston sillä. Se hinta mitä on käyttänyt siihen laukkupaljouteen on pitemmällä ajalla kahden kalliimman laukun hinta.

    Olen nyt karsinut laukkuni kymmeneen Espritistä Guessiin (nekin toki saavat väistyä) ja en koe mistään niistä sellaista fiilistä, että käyttäisin niitä esimerkiksi kymmenen vuodenkin jälkeen. Minulla on äidin vanha Burberryn trenssi, joka on varmaan lähemmäs kymmenen vuotta vanha ja ajaa klassisella tyylikkyydellään vuodesta toiseen minun suosikkina. Uskonkin, että sitä käytän niin kauan kunhan malli ei käy liian piukaksi tai ala menemään hapsuiseksi ja voisin sitä jopa korjailla jos jotain on tarvis. Trenssi on vieläkin ihan upeassa kunnossa!

    Näistä lähtökohdista olen nyt tullut siihen tulokseen, että laukuissa Less is More ja mietityillä valinnoilla tekee pitkäaikaisen käyttökumppanin. Siis jos löytäisin jonkun ns. "ei luxus"-laukun joka vastaisi näiden omieni kriteerieni mukaan ostaisin toki sen, mutta oma kokemukseni tähän asti on ollut se että ei ole vastaan kävellyt sellaista edulisempaa wow-elämyksen saamaa laukkua. Kopioita en kannata niiden eettisyyteen viitaten vaikka kuinka hyvin olisi tehty ja guessit sekä dkny laukutki saavat jäädä unholaan näiden tuotannon ollessa maissa, jossa on työvoima halpaa heidän elintasossaan, mutta ei ole varmaa onko siellä esimerkiksi lapsityövoimaa käytetty.

    En nyt maailmaa voi parantaa, mutta teen tällaisi pieniä turhamaisia valintoja joilla on jotakin ajatusta takana :) Ja sitten jos haluaa ajatella sen arvon mukaan, mitä luxuslaukissa on - jos tuleekin sellainen ostos mitä ei käytäkkään seuraavat viisi-kymmenen vuotta jaa laukun myynnissä uuteen kotiin ihan hyvin rahallisesti plussalle. Arvo tuntuu tällaisissa tuotteissa pysyvän aika hyvän muihin vastaaviin verrattuna.

    Että itselläni henkilökohtaisesti ei ole tullut esimerkiksi pelkän Sinkkuelämän katsomisella tällaisia fiiliksiä - toki erinäisissä asetelmissa vaikutuksia on saanut, mutta tämä oma ahaa-elämys on tullut vuoden kuluessa sen suhteen mihin haluaisin santsata. Vaatteissanikin olen karsinut melkein puolet pois mitä on tullut ostettua vuosien aikana ja jos shoppailun himo iskee ostan ajattomia vaatteita muutaman enkä koko kauppaa kuten joskus tuntuu, että niin on tehnyt...

    Onhan siinäkin asiansa, että teen todella paljon töitä koulun ohella ja saan säästöön aika hyvin mahdollistaakseni elämisen, matkustelun ja turhamaisuuteni. Nyt ei ole vielä kiinni asuntolainoissa tai ole jälkikasvua odotettavissa ainakaan viiteen vuoteen, siinäkin aisoita ehkä monelle muulle nuorelle naisille olevia pointteja miksi rahaa menisi kalliisiin laukkuihin tai kenkiin. Ehkä jos ahaa elämykseni olisi tullut myöhemmin, perheellisenä se ei purhautuisi tällaisilla fiilistelyillä koska onhan elämässä tärkeimpiäkin asioita yllin kyllin ja nyt niitä omia iloja pystyy tällalailla miettimään :)

    Tulipas pitkä selostus, mutta siis tässä jotenkuten perusteluni omalta osaltani :) Mutta uskon ja tiedän, osa nuoremmista naisista rakentaa omaa statustaan pelkkien kalliiden tuotteiden osalta vaikkei siihen olisi edes varaa, vaan on pakko saada lisää ja lisää merkkivaatteita ja kalliita laukkuja ympäristön luoman paineen tai ihan oman pään sisällä kehittyneen idean mukaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos pitkästä ja tyhjentävästä vastauksesta! :) Sulla on kyllä kiva blogi ja kirjoitat selkeästi ja sujuvasti. Oletko muuten ilmoittanut blogisi blogilistalle? Saisit varmasti lukijoita pian lisää!

      Poista