23 maaliskuuta 2012

Indonesia here we come!

Oli tässä puhetta tästä matkustelusta ja nyt on lentoliput kourassa löytäessämme Finnairin lennot suht edullisesti mukavine 12h lentoineen Helsingistä Singaporeen.

Lähdemme siis 11 päivä kesäkuuta erinäisten kokeiden ollessa matkaseuralaisilla ohi ja palaamme takaisin lämpimään Suomeen tienaamaan kesäksi 1.7. Olen niiiin innoissani! Indonesia näyttää äärimäisen eksoottiselta ja ympäristö vaihtelee paljon tämän alueella.

Alustava suunnitelma on tästä reppureissusta, että lentäessämme Singaporeen, yritämme saada illasta lennot heti Kuola Lumpuriin Malesiaan, jossa olemme joko yötä lentokentällä notkuen tai jos käy niin hyvä tuuri, että jatkolennot Borneoon saataisiin samaan syssyyn niin sinne heti mennään. Mutta saas nähdä onko edes Singasta Lumpuriin illasta lentoja...

Eli meno sinne tulee olemaan pitkä ja väsyttävä, mutta koen sen paremmaksi näin päin kuin lykätä se Borneo paluumatkasuunnitelmaan. Alkaa sitä väsymystä sun muuta ilmetä matkan loppua kohden jolloin tuollaiset lentokentällä nukkumiset sun muut tuntuu matkaseuralaisistanikin jännältä ja kivalta matkan alussa. Matkakumppanini ovat ekaa kertaa reppureissaamsaassa ja näin kaukana Suomesta, saas nähdä millaisia odotuksia heillä todellisuudessa on siitä kuinka asiat saattaa oikeasti mennä lowbudjet reissulla :)

No mutta, tämä Borneo tuli vähän puun takaa miksi sinne halusin ehdottaa, että käymme. Ensin meillä oli mielessä Raja Ampat - tuolla Uusi Guinea / Papuan suunnalla - koskemattomat ja maailman koskemattomimmat korallit ja kivivuorimuodostelmat (vähän Thaimaan Koh Phi Phi tyyliin, mutta upeammat!!) ja taitaa olla unesconki kohde. Suunnitelma muttui, kun mitä enemän tietoa etsin lennoista ja majoituksista nousi hinnat aika korkealle ja lennotki pelkästää oli hankalasti saatavilla järkeviin aikoihin - tässäkin piti kaksi vaihtoa tehtä päästäkseen lähelle ihmissyöjiä ja se jäi siinä vaiheessa pois kunnes poikaystäväni serkku oman poikaystävänsä kanssa kertoi mennessään Borneoon kuukaudeksi -- kiipeilemään n. 4km korkealle Kota Kinabalulle ja matkasuunnitelmissa heillä oli myös sademetsään suuntautuminen yöllä katsomaan orankien heräilyjä ja se oli siinä! Lentoja löytyy ja helposti & halvasti Air Asian kautta joten se on menoa! Tykkään muutenkin itse lomista joissa on vähän tällaisia extreme vivahteita ja seikkailua :) En jaksaisi ihan Indonesiassakaan vain makoilla saarelta toiselle!

Koska haluttiin sademetsääkin kokea, Sumatra Indonesiassa korvattiin nyt Borneolla jossa saadaan kaksi kärpästä samalla iskulla. Sumatrallekin Balilta olisi ollut kallis lentää, laskeutuen Jakartaan ym. En voi olla tyytyväisempi siihen, että kahdelle muullekkin matkakumppanille tämä kävi. Kuvia alla Raja Ampatista, jonne joskus vielä menen vaikka sitten reilatessani isommalla budjetilla cambodia-laos-vietnam akselilla tai Australiaa -- voisi ne papuan ihmissyöjätki tsekata ;) Häämatkalla joskus?







Uskomattomia maisemia siis ja jos olisi isompi budjetti olisin niin valmis kyllä samaankin reissuun lykännyt tämän, yksin reppuilessa olisin ehkä laittanutkin ollessani nyt kahdessa duunissa, mutta matkaseuralaisia ajatellen kerkeän kokea tämän myömeminkin - korallit pysyvät siellä vielä hetken aikaa, 10 vuoden päästä asia voi olla toisin! Sukelluspassi ensin ja sitten tuonne!


Ja sitten kuvia Borneosta 4km vuorineen kaikkineen :)











Niin sydän alkaa tykyttämään! Emme kauaa kerkea upeaa Borneota kahlaamaan, vuorelle ylös ja alas ja sademetsää hieman ja sitte loppu aika kuuluu Bali, Flores, Gili ym ja sitten lopetus Singaporeen shoppailemaan ja takas Suomeen. Näistä muisa seuraavissa postauksissa. 

Oletteko te olleet Indonesian alueella, lisävinkkejä otetaan vastaan vaikka englanninkieliset blogit ja matkakertomukset ovat olleet ahkerassa lukemisen kohteena ;)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti